Ben je van plan een nagelsalon te beginnen? Of op zoek naar nieuw meubilair om toe te voegen in je al bestaande salon? Dan zijn er gigantisch veel opties. In dit blog helpen wij je graag aan ideeën voor mogelijke meubels en hoe deze meubels in te zetten zijn op een manier die de stijl en comfort in je nagelsalon zal vergroten.

1: De wachtbank

Het kan altijd zijn dat een nagelsalon druk is en dat een klant niet gelijk plek heeft om geholpen te worden, op momenten zoals dit moeten ze even wachten op een bank of stoel. Iedereen vindt wachten niet fijn en wanneer je overbodig tijd moet besteden voor iets is het altijd fijn als je dat wel comfortabel kan doen. Wanneer je wacht bank comfortabel is en een huizig/comfortabel gevoel uitstraalt creëer je al snel een fijn gevoel voor je klanten. Wanneer je een lange periode moet wachten is comfortabel meubilair zeer belangrijk en maakt het ook een mogelijkheid om klanten gelijk te verzien van comfort in een nieuwe omgeving. Wanneer je spreekt van een zeer populaire nagel salon en je vaak veel mensen hebt die in de wachtrij “zitten” dan is het ook een slim idee om te kijken naar wat voor bank je nodig hebt. Een lange bank met zorgt ervoor dat veel mensen kunnen wachten maar je wil ook niet dat de bank de helft van de nagel salon in neemt. Maak het een concreet gebied dat niet aandacht wegneemt van de werkplek wat juist namelijk mogelijke klanten kan aantrekken. Een goede wachtplek zorgt ervoor dat wachtende klanten alles kunnen zien wat de werknemers doen en wat potentiële klanten aantrekt om naar binnen te komen.

2: Comfortabele behandelingen stoel

Niet alleen voor de klant maar ook voor het personeel is het handig om in een comfortabele stoel te zitten. Bepaalde nagelhandelingen kunnen een vrij lange tijd duren dus is het handig om deze ervaring zo comfortabel mogelijk te maken, de klanten moeten namelijk ook terug komen en dat doen ze niet snel als ze op een harde metalen stoel moeten zitten. Maar ook de werknemers zitten hun hele werkperioden op de stoel en dan is het comfortabel en fijner om op een goede stoel te zitten.

Je kan deze stoel ook perfect stijlen bij je nagelsalon met bijvoorbeeld de stoel te laten accentueren met de kleuren die dominant zijn in je salon. Bijvoorbeeld een mooie zwarte stoel bij een rode nagelsalon, maar je kan ook voor een zeer dominante kleur kiezen voor de stoelen wat ervoor zorgt dat de stoelen het middelpunt van aandacht kunnen zijn wat mogelijk mensen aan kan trekken. Er zijn hier veel opties bij mogelijk dus kijk maar goed wat past bij jouw nagelsalon en wat je persoonlijk het mooist vindt!

3: Handige behandelingstafel

Wanneer je bezig bent met nagels heb je vaak andere producten nodig voor bepaalde behandelingen, om heel de winkel door te lopen om de bepaalde producten te pakken is ook niet handig. Met een behandelingstafel kan je makkelijk alle mogelijke producten bewaren bij de tafel zelf en hoef je ook niet op te staan. Een behandelingstafel is ook goed te gebruiken bij behandelingen waarbij je specifieke acties moet uitvoeren bijvoorbeeld met een warmtelamp of wanneer je een föhn nodig hebt. Met meer plek op je bureau is het makkelijker de handelingen uit te voeren en zorgt ervoor dat je in alle rust en met veel opties kunt werken.

4: opslag kasten

Bij behandelingen voor nagels heb je verschillende producten nodig, van nagelgel tot veel chemische stoffen. Om dit goed op te slaan en tegelijk aan de klant te laten zien welke producten je over beschikt is het een handige optie om de overige spullen op te slaan in kasten in de nagelsalon. De kasten zorgen voor een makkelijk te bereikbare opslagplek maar geven ook gelijk een stijl aan de nagelsalon dat wanneer je naar binnen kijkt je gelijk kan zien waar ze over beschikken. Door deze kasten kan je makkelijk een bepaalde stijl creëren waarmee klanten weten dat ze in de omgeving zijn van professionals en dat ze niet hoeven te vrezen dat hun nagels er slecht uit gaan zien.