Nagellak ideeën voor in de lente

De lente komt eraan

De blaadjes aan de bomen worden weer groener, bloemetjes komen tevoorschijn en de vogeltjes beginnen weer te zingen. Het wordt weer lente! De lente kenmerkt zich door een langzaam oplopende temperatuur, meer zonlicht en een explosie van kleuren in de natuur. Het is een perfecte tijd om naar buiten te gaan, te genieten van de zon en te ontspannen na een lange winter. Hier horen natuurlijk wel mooi gelakte nagels bij. Hier wat ideeën voor de perfecte lente nagels.

Nagellak idee: werk met pastelkleuren

Lente is het seizoen van de pastelkleuren! Kies voor zachte kleuren zoals licht roze, lichtblauw, lavendel of perzik. Je kunt deze kleuren mooi combineren met leuke outfits die passen bij de lente. Door pastelkleuren te gebruiken, kan je een frisse en vrolijke sfeer creëren die past bij het begin van de lente. Kies voor gewone gekleurde nagellak, of zoek gellak kleuren uit in pasteltinten om daarmee een extra duurzame nagellak aan te brengen.

Bloemenprint als nagellak idee nummer 2

manicure closeup of beautiful woman hands polishi 2022 12 29 03 13 19 utc 2

Probeer een bloemenprint uit op je nagels! Gebruik bijvoorbeeld een bloemenstempel en stempel deze op je nagels met verschillende pastelkleuren. Bloemenprints kunnen variëren van subtiel en ingetogen tot opvallend en uitbundig, afhankelijk van de nagel grootte en de kleuren die worden gebruikt. Een kledingstuk wat je bijvoorbeeld goed met deze nagels kan combineren is een leuke bloemenprint jurk met neutrale schoenen en accessoires. Of draag een blouse met een bloemenprint op een effen gekleurde broek of rok. 

Glitter: altijd een goed idee voor op je nagels

Voeg glitters toe aan je nagels, gebruik bijvoorbeeld een glitter top coat over je favoriete pastelkleur. Dit is een leuke en opvallende manier om wat extra sparkle toe te voegen aan je outfit en past goed bij de feestelijke sfeer die bijvoorbeeld hoort bij Pasen, Koningsdag of andere lente-evenementen.

Last but not least: nude tinten op nagels

hand in sweater with nude nails 2022 09 30 03 16 09 utc 1

Nude tinten zijn ook perfect voor de lente. Kies voor een zachte, beige kleur en breng een glanzende top coat aan voor een subtiele en stijlvolle look. Ook laten nude kleuren je handen langer lijken. Dit komt doordat de kleur van de nagellak zich naadloos mengt met de kleur van je huid, waardoor je vingers optisch verlengd lijken. Als je overweegt met gellak te gaan werken, dan is het alvast handig om te weten dat er inmiddels ook gellak starters pakketten verkrijgbaar zijn, welke bestaan uit pastelkleurige gellak en alle benodigdheden voor de applicatie en het verwijderen van de lak. Zo haal je in 1 keer alles in huis om dit nagellak idee uit te voeren. Lekker nagellakken maar!

Hopelijk geven deze suggesties je wat inspiratie voor jouw lente nagellak!

Hoe kan ik de nagellak het beste aanbrengen?

Nu je ideeën hebt opgedaan over welke nagellak je kunt aanbrengen op je nagels, is het tijd voor de applicatie zelf. Nagellak aanbrengen kan een uitdaging zijn als je niet precies weet hoe het moet en wat je er voor nodig hebt. Ook kost het tijd en moet je genoeg oefenen om het goed te kunnen. Hierbij geldt zeker het gezegde ‘oefening baart kunst’.  

  1. Voorbereiding: De voorbereiding is meteen een erg belangrijke stap omdat je secuur te werk moet gaan. Zorg ervoor dat je nagels helemaal schoon zijn of verwijder oude nagellak met een goede remover op basis van alcohol. Gebruik een nagelvijl om je nagels in de gewenste vorm te vijlen.
  2. Basecoat: Breng een basecoat aan op je nagels voordat je de nagellak aanbrengt. Een basecoat helpt de nagellak beter te hechten en voorkomt dat je nagels verkleuren. 
  3. Dunne laagjes: Breng dunne laagjes nagellak aan in plaats van dikke. Het duurt misschien iets langer om meerdere dunnen lagen aan te brengen, maar het resultaat zal veel mooier zijn dan wanneer je één dikke laag aanbrengt.
  4. Droogtijd: Laat elke laag nagellak goed drogen voordat je de volgende laag aanbrengt. Zo voorkom je dat lagen mengen en dat de nagellak gaat schilferen.
  5. Topcoat: Breng na het aanbrengen van de laatste laag nagellak een topcoat aan om je nagellak te beschermen en glanzend te maken.
  6. Voorkom klonteren: Als je merkt dat je nagellak begint te klonteren, voeg dan een paar druppels nagellakverdunner toe om de consistentie te herstellen.
  7. Reiniging: Gebruik na het aanbrengen van de nagellak een nagellakremover om eventuele nagellakvlekken op de huid of nagelriemen te verwijderen.

Met deze tips kun je nagellak aanbrengen als een pro! Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *